Intelectuali la cratiță

Intelectuali la cratiță[Ebook] ➠ Intelectuali la cratiță Author Ioana Pârvulescu – Heartforum.co.uk O carte caldă emoţionantă cu amintiri inedite Moduri de întrebuinţare posibileCarte de bucate Aproape toate reţetele sunt noi sau au ceva special în ele care le schimbă; nu le găsiţi în alt O carte caldă emoţionantă cu amintiri inedite Moduri de întrebuinţare posibileCarte de bucate Aproape toate reţetele sunt noi sau au ceva special în ele care le schimbă; nu le găsiţi în alte Intelectuali la PDF/EPUB or cărţi Indicele de la sfârşit o dovedeşteCarte de amintiri Istoriile casei sau ale familiei copilăria cu mâncatul tortură aventurile cunoaşterii culinare şi eşecurile eiCarte de istorie trăită Strâns legată de istoria de familie e şi istoria pur şi simplu iar ţesătura ei arată că nu numai omul e supus vremurilor ci şi felul în care mănâncă şi felurile pe care le mănâncăBanchet Această carte e o casă mare cu masa aşternută cu bucurie la care e poftit oricine doreşte„Dintr un motiv obscur scriitorii intelectualii artiştii sunt consideraţi prin prejudecată oameni aflaţi la kilometri depărtare de «cratiţă» M am gândit că n ar fi rău ca lumea să i vadă şi n alt loc decât în turnul de fildeş fără bucătărie în care i a aşezat de cele mai multe ori pe nedrept tradiţia Aş fi vrut ca aroma mâncărurilor să i lege cu mâinile ei lungi şi transparente pe cei care citesc şi mănâncă de cei care scriu şi gătesc“ Ioana PÂRVULESCUAdriana Babeţi Adriana Bittel Ana Blandiana Emil Brumaru Mircea Cărtărescu Marius Chivu Livius Ciocârlie Neagu Djuvara Gabriel Liiceanu Dan C Mihăilescu Ioana Nicolaie Radu Paraschivescu Ioana Pârvulescu Oana Pellea Monica Pillat Andrei Pleşu Tania Radu Antoaneta Ralian Grete Tartler Vlad ZografiPrefaţă schiţe de portret concepţie şi coordonare editorială de Ioana PÂRVULESCUIlustraţii de Mihai COŞULEŢU.

Ioana Pârvulescu este o eseistă publicistă critic literar român și conferențiar la Universitatea din București Wikipedia.

Intelectuali la cratiță PDF/EPUB ¾ Intelectuali la
  • Paperback
  • 288 pages
  • Intelectuali la cratiță
  • Ioana Pârvulescu
  • Romanian
  • 05 April 2016

10 thoughts on “Intelectuali la cratiță

  1. Ana says:

    De la banchete la buruieni de la ţară la oraş de la reţetele bunicii la reţetele proprii Acestea sunt extremităţile traseelor la care ne invită autorii Nimic mai uşor având în vedere talentul şi grija acestora

  2. Larisa Baltaretu says:

    Ajunsa la final astazi de Boboteaza am decis ca am s o recitesc cu prilejul fiecare sarbatori mari Pentru mine cartea este in sine o calatorie in care firul rosu este literalmente bunul gust Am gasit o de asemenea si ca pe o celebrare a amintirilor frumos si cuminte pastrate ale unor Oameni atat de vii Am simtit fiecare dintre arome

  3. Andreea says:

    Foarte faina initiativa e o colectie placuta; e interesant sa patrunzi in viata scriitorilor pe alte cai decat cele batatorite iar povestile spuse la masa sunt incontestabil mai savuroase

  4. Claudia Șerbănescu says:

    ''Delicios'' doar atât pot spune despre conținutul acestei cărți pe care tocmai o mut din bibliotecă în bucătărie pe raftul cu surate pline de bunătăți

  5. Bookaholic says:

    Dacă v aţi întrebat vreodată ce fac scriitorii în afară de a scrie cum îşi petrec timpul liber atunci când nu caută subiecte pentru scris răspunsul e că printre altele mai şi gătesc De altfel acesta este şi scopul volumului Intelectuali la cratiţă Amintiri culinare şi 50 de reţete coordonat de Ioana Pârvulescu cu ilustraţii de Mihail Coşuleţu de a i scoate pe intelectuali din norişorul lor sau poate din turnul de fildeş în care mai degrabă noi cititorii avem tendinţa să i vedem şi să i aducă într o altă lumină mai pământească şi anume la cratiţăPornind de la ideea că „mâncarea cu ritualul ei cu secretele necazurile şi nazurile ei a făcut mereu punţi între imaginaţia scriitorilor şi pofta cititorilor” Ioana Pârvulescu i a pus la gătit pe „zece doamne şi zece domni din lumea scrisului” în timpul unei vacanţe la munteCe a ieşit este o carte care explică Ioana Pârvulescu se poate citi şi ca o carte de bucate „reţete pentru toată lumea atât pentru cei mai rafinaţi bucătari cât şi pentru începători atât pentru cei care au timp de gătit cât şi pentru cei care nu şi văd capul de treabă atât pentru cine de sărbătoare cât şi pentru masa noastră de toate zilele” ca o carte de amintiri prin care mâncarea nu mai este văzută doar ca un act fiziologic ci şi unul profund sentimental legându i pe oameni aducându i împreună şi declanşând nostalgii din timpuri trecute ca o carte de istorie trăită legătura dintre vremurile în care trăim şi modul în care mănâncă de la rafinamentul interbelic până la isteria din perioada comunismului o carte de banchet în lipsa unui salon în care să poată da festinuri grandioase Ioana Pârvulescu invită la acest festin literar „Această carte e o casă mare cu masa aşternută cu bucurie la care e poftit oricine doreşte” cronică

  6. Maria says:

    Drăguță ideea și o sursă ok pentru rețete Entertaining

  7. Andreea says:

    short essays about culinary momentsmostly mixed with grandmothers memories with slightly communist seasoningexcellent

  8. Dianais says:

    O lectura incantatoare si o sursa faina de inspiratie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *